Orosházi rostélyos
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 4 szelet pulyka- vagy csirkemell
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 20 dkg cukkini, patisszon vagy padlizsán
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 db tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- ételízesítő
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés
Először egy sűrű lecsót készítünk: a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagyma felét, a paprikát, paradicsomot, a kockára vágott cukkinit. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha megpirult a felvert tojásokat folytonos keverés mellett ráöntjük, majd hűlni hagyjuk, hogy szilárduljon. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, majd a lecsótölteléket a húsok közepére halmozzuk, széleit felhajtjuk, cérnával átkötözzük, lisztbe forgatjuk, forró zsírban megpirítjuk a külsejüket (15 perc). Ezután kivesszük a húsokat a serpenyőből, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a maradék hagymát, belekeverjük a pirospaprikát, a paradicsompürét, és visszatesszük a húsokat. Lefedve puhára pároljuk. Megint kivesszük a húsokat, levesszük a kötöző cérnákat. A szaftot tejfölös-lisztes habarással besűrítjük, ebbe visszatesszük a húsokat, hogy egyet rottyanjon. Főtt rizzsel, vajas galuskával tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.