Orosházi rostélyos

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 szelet pulyka- vagy csirkemell
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg cukkini, patisszon vagy padlizsán
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Először egy sűrű lecsót készítünk: a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagyma felét, a paprikát, paradicsomot, a kockára vágott cukkinit. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha megpirult a felvert tojásokat folytonos keverés mellett ráöntjük, majd hűlni hagyjuk, hogy szilárduljon. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, majd a lecsótölteléket a húsok közepére halmozzuk, széleit felhajtjuk, cérnával átkötözzük, lisztbe forgatjuk, forró zsírban megpirítjuk a külsejüket (15 perc). Ezután kivesszük a húsokat a serpenyőből, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a maradék hagymát, belekeverjük a pirospaprikát, a paradicsompürét, és visszatesszük a húsokat. Lefedve puhára pároljuk. Megint kivesszük a húsokat, levesszük a kötöző cérnákat. A szaftot tejfölös-lisztes habarással besűrítjük, ebbe visszatesszük a húsokat, hogy egyet rottyanjon. Főtt rizzsel, vajas galuskával tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.